Startsida  Om Tellus Försäkring   I  Kontakt  Produkter & Tjänster  I  Ladda ner  Länkar                     

 

 
Meny

·         Introduktion

·         Historia

·         Samarbetspartners

·         Schweiziska regleringar

·         Dra fördel av Tellus kunskap

·         Konfidentiell

 


Schweiziska regleringar

De statliga regleringar och kontroller som är fastställda av lagen på försäkringsbolag är ännu tuffare än de strikta Schweiziska banklagar som finns. 

Den lagstadgade säkerhet som finns täcker både investerarnas pengar och reglerar försäkringsbolagen så

att de alltid måste se till att de har tillräckligt med kapital för att kunna klara sina åtaganden. I den Schweiziska försäkringsindustrins 142 åriga historia, har inget Schweiziskt försäkringsbolag någonsin misslyckats med att uppfylla sina åtaganden.

 

Schweiziska försäkringsbolag, som exempelvis Axa Winterthur Life, får endast investera i Schweiziska statsobligationer, Schweiziska fastigheter, inteckningar och upp till 5% i Schweiziska företagsaktier. 
 
Fastighetsinvesteringar är begränsade till 30% av nyinkommet kapital och redan innehavda fastigheter värderas i beräkningar till mindre än halva marknadsvärdet. Även om Schweiz höga fastighetsvärden skulle sjunka drastiskt så skulle försäkringsbolagen därmed ändå vara stabila. Schweiziska försäkringsbolag upprätthåller en kapital reserv istället för övervärderade tillgångar för att kunna skydda sina kunders investeringar.

 

Varför är allt detta viktigt för dig? Eftersom när du gör affärer genom Tellus och har en Schweizisk försäkring så finns ovanstående skydd och säkerhet som en förmån för dig.

 


 


Tipsa Tellus var vi ska åka nästa gång 

Tellus besöker med jämna mellanrum olika platser i världen för att hålla seminarier där vi diskuterar vilka försäkringsskydd som behövs som utsänd expat, familj eller lokalanställd. I samband med seminarierna tar vi emot privata möten med den enskilda individen/  företaget.

Kontakta oss gärna om du har tips på var vi ska åka nästa gång.

Copyright © 2012, Tellus Försäkringsrådgivning AB, Mikael Börjesson

Tellus Försäkringsrådgivning AB
Regnbågsgatan 8A
SE-417 55 Göteborg
SWEDEN

Telephone: +46-(0)31-779 0830
Fax: +46-(0)31-779 0680
E-mail: info@tellusforsakring.se
website: www.tellusforsakring.se